• video_woman_cover3
  Копчиња и додатоци
  ALMA FASHION
  Сопствено производство на копчиња и додатоци..
 • video_woman_cover3
  ALMA FASHION
  ОДДЕЛ ЗА ФАРБАЊЕ НА КОПЧИЊА
  Со капацитет над 500 000 копчиња дневно..
 • video_woman_cover3
  Готов производ
  ALMA FASHION
  Дозволете ни да ја направиме вашата ИДЕЈА во РЕАЛНОСТ..

ЗА НАС

Алма ДООЕЛ Кочани е компанија за текстил и трговија,основана од г-дин. Зоран Трендов во 1999,кој сеуште е сопственик и директор на компанијата.
На површина од 20.000m2 располагаме со сопствен простор за производство од 2.500м2.
Во нашата продукциска единица ние произведуваме висококвалитетни женски кошули,блузи,здолништа итн.
Паралелно соработуваме со повеќе од 20 партнери за производство,што резултира во капацитет од 60-80.000 продукти месечно. (само за женски програм)
Алма нуди CM,CMT како и високо-квалитетен готов производ за мажи и жени кој вклучува: кошули,пуловери,панталони,капути,палта,мантили и многу други продукти кои што се произведуваат во Македонија и Бугарија и се ценети и прифатени добро од нашите Европски клиенти.
Продукцијата ја држиме секогаш под контрола благодарение на нашето искуство во снабдување на квалитетен материјал,можноста сами да произведуваме копчиња со добар квалитет,како и држење на залиха на сите потребни додатоци за производство.

ПРОИЗВОДСТВО

Во АЛМА го разбираме производот како квалитет,услуга и доверливост,што ни дозволува градење и развивање на долготрајни деловни врски.

CM & CMT

production

КОНСТРУКЦИЈА, ГРАДИРАЊЕ И КРОЕЊЕ
CAD

Во нашиот CAD оддел користимеLectra© софтвер за конструкција и градирање на шаблони.

Нудиме изработка на шаблони, дигитализација, градирање и изработка на мини марекри, во комбинација со нашиот Lectra© Vector 2500 автоматски катер нудиме најдобра услуга од шаблон до скроено парче.

Со 4 работни станици и повеќе од 15 години од искуство во иработка на шаблон можете да очекувате сигурност прецизност и навремена испорака.

ГАЛЕРИЈА ОД CAD ОДДЕЛ
 • Clients
 • Clients

ПРОИЗВОДСТВО

Во нашата производствена единица во Кочани која вклучува 160 вработени,можеме да ви понудиме секаков вид на висококвалитетни продукти.Нашиот машински парк е опремен според најновата технологија што ни овозможува квалитетна изработка на бараниот продукт. Благодарение на нашите многубројни производители и секојдневната контрола на квалитет можеме да произведеме секаков вид на производ. Нашите идни планови вклучуваат проширување на капацитетот на производство во нашата компанија во Кочани.

МОДЕЛИ/КОЛЕКЦИЈА ГАЛЕРИЈА ОД ПРОИЗВОДСТВО
production

production production

ПОМОШНИ МАТЕРИЈАЛИ, КОПЧИЊА И ОДДЕЛ ЗА ФАРБАЊЕ КОПЧИЊА

Ние продаваме материјали и додатоци за текстилната индустрија. Имаме сопствено производство и фарбара за копчиња. Држиме залиха на додатен материјал за текстилната индустрија за брза достава.

Ние исто така можеме да ви обезбедиме:

 • Конец за везење
 • Конец за шиење
 • Лепливо и нелепливо
 • Ткаенини и постави (од различни производители)
 • Патенти
 • Копчиња и аксесоари
 • Оддел за фарбање на копчиња

  Имаме внатрешен оддел за боење на копчиња кој ни овозможува да подготвиме бои за копчиња според референцата на клилентот. Боите и боењето се еколошки и строго се регулираат според државните норми.

  ГАЛЕРИЈА
 • Clients
 • Clients
 • Clients
production

ВЕЗЕЊЕ И ШТАМПАЊЕ НА ТЕКСТИЛ

Везење

Во согласност со Вашите потреби,дизајнираме и изработуваме различни видови на вез со највисок квалитет.Благодарение на нашите две ZSK машини со 12 игли, Вашите амблеми и идеи се реализираат за брзо време со посакуван ефект.

Печатење

Ние исто така можеме да обезбедиме печатење на готов производ или за време на производството.
Ние сме способни за печатење во следните техники:

 • Офсет печатење
 • Стенсил печатење
 • Сито печатење
 • Дигитална печатење
ГАЛЕРИЈА

ГОТОВ ПРОИЗВОД

Врз основа на нашето 19 годишно искуство во работење во модната индустрија и континуираното усогласување со условите на пазарот и потребите на потрошувачите,ние можеме да Ви понудиме и готов производ кој што може да се испорача насекаде во светот. Започнувајки од дизајнирање на продуктот,набавување на материјали и додатоци,водење и контролирање на производството,па се до испорака на саканата локација. Нашето искуство е стекнато преку долгогодишна соработка со многу познати интернационални компании и со непрекинато надоградување и усовршување на секој продукт кој што го нудиме. Нашите цели се: постигнување инзвонреден квалитет со разумни цени и формирање долгорочни бизнис соработки.

Галерија

Контактирајте не

Имате прашање? Контактирајте не преку формата подолу.

Испратете Е-Пошта

Јавете се+389 (0) 70 21 38 06

Направете видео повик